Un copil de şase ani a murit în urma unei explozii a unei butelii de oxigen, tragedia producându-se la Hunedoara.

Din primele informaţii, se pare că, totul s-a întâmplat lângă o ghenă de gunoi de pe strada Mureşului din municipiul Hunedoara. Poliţiştii spun că, un bărbat ar fi încercat să fure un robinet de pe o butelie de oxigen aruncată la tomberon. „În urma manevrării necorespunzătoare, butelia a ricoşat lovind un copil de şase ani aflat în apropiere”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara.

Copilul nu a mai putut fi salvat de medici şi a decedat la scurt timp după ce a ajuns la spital. La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii fac verificări la faţa locului.

UPDATE: Poliţiştii spun că sesizarea a fost transmisă Poliţiei Municipiului Hunedoara în jurul orei 12:00. În urma primelor investigaţii, anchetatorii au stabilit că un locatar al unui bloc de pe strada Mureşului, din Hunedoara, a găsit tubul de oxigen, în zona ghenei de gunoi şi a încercat să îi desfacă robinetul cu intenţia de a-l valorifica ulterior. În momentul manipulării, tubul, cu o dimensiune de 38 de centimetri, a ricoşat, din cauza presiunii acumulate în interior şi a lovit copilul care se afla pe aleea din curtea blocului. Micuţul rănit a fost transportat cu un autoturism de ocazie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, însă, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Se pare că, băieţelul nu avea nicio legătură cu bărbatul care a încercat să desfacă tubul de oxigen. Copilul se întorcea spre casă de la un magazin ABC din apropiere în momentul în care s-a produs tragedia. Întâmplarea a făcut ca micuţul să se afle la locul nepotrivit.

În acest caz, poliţiştii hunedoreni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Investigaţiile continuă pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs tragedia.

Articolul precedent„Mica Unire”| Paradă cu 160 de drapele tricolore purtate de elevi, la Deva
Articolul următorCare este stadiul lucrărilor la drumul spre Parâng