O delegație a INCD-INSEMEX Petroșani formată din Dr. ing. George Artur GĂMAN – Director General și Dr. ing. Daniel PUPĂZAN – Director Tehnic au participat la lucrările celei de-a III-a Întâlniri Naționale a Salvatorilor Minieri din Columbia. Evenimentul a avut loc în localitatea Santa Marta fiind organizat de Grupul pentru Securitate și Salvare Minieră din cadrul Agenției Naționale pentru Minerit din Columbia.

Cei doi reprezentanți ai INCD INSEMX au participat la eveniment în calitate de lectori pentru personalul de salvare minieră din Columbia, Agenția Națională pentru Minerit suportând integral inclusiv cheltuielile ocazionate de deplasarea şi cazarea celor doi specialişti.

În cadrul manifestării, specialiștii INSEMEX au prezentat două teme care au trezit un interes deosebit în rândul participanților, respectiv: ”Prevenirea, controlul și utilizarea metanului din minele grizutoase”, și ”Pregătirea psihologică a salvatorilor minieri”.

Pe parcursul vizitei în Columbia, specialiștii INSEMEX au avut de asemenea și o întâlnire la sediul din Bogota al Agenției Naționale pentru Minerit din Columbia, cu Președintele și Vicepreședintele agenției, d-na Silvana Habib Daza și dl. Javier Garcia, prilej cu care au fost purtate o serie de discuții privind problematica securității miniere.

Directorul geneal al INSEMEX Petroșani spune că, în urma acestei întâlniri, s-a stabilit ca INSEMEX Petroșani să fie implicat anul viitor în două proiecte ale Agenției Naționale pentru Minerit din Columbia. Astfel, INSEMEX va avea sarcina de a restructura manualul salvatorului minier existent, pentru a-l aduce la o formă cât mai ușoară de înțeles și asimilat de către personalul implicat în activitățile de intervenție și salvare minieră. Totodată, specialiștii INSEMEX vor participa la instruirea personalului din industria minieră Columbiană, în domeniul securității și sănătății în muncă (securitatea echipamentelor antiexplozive, aeraj minier, explozivi și tehnicilor de împușcare).

Articolul precedentBărbatul împușcat la vânătoare a fost operat de medicii de la spitalul din Deva
Articolul următorSpectacol de romanţe la Deva, susținut de mai mulți soliști