Șoseaua principală din municipiul Lupeni este reabilitată în baza unui proiect de peste 4,6 milioane de lei. O parte din sumele destinate proiectului provin din economiile realizate de municipalitatea din Lupeni, iar pentru o altă parte a carosabilului se încearcă accesarea unor fonduri europene.

 

„Am reuşit să face toate demersurile pentru drumul principal din municipiul Lupeni. Cea mai grea parte este cea privind finanţarea proiectului. La începutul anului nu am reuşit să bugetăm această lucrare decât cu 500.000 de lei. Din fericire, în acest an am reuşit să facem economii foarte mari, atât la servicii, cât şi la lucrări, în urma licitaţiilor derulate. Astfel, am reuşit să strângem jumătate din banii necesari pentru această lucrare.  Din 2,2 km, cât are această porţiune de drum, anul acesta vom reuşi să reabilităm de la TSEMA până la Spitalul Municipal Lupeni ambele benzi de circulaţie. Pe anumite porţiuni, acolo unde este nevoie, vor fi chiar trei straturi de asfalt. Cealaltă parte a drumului, vom încerca să o prindem pe fonduri europene. Deja lucrăm la acest proiect”, a declarat Lucian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

Conrtactul prevede executarea unor lucrări complexe, printre care și realizarea unui sens giratoriu.  Suma totală la care s-a atribuit lucrarea pentru cei aproape 2,2 km de drum este de 4.669.990 lei.

 

 

Articolul precedentCEH trebuie să asigure serviciile de sistem până în 2020. La nivel teoretic
Articolul următorPlângere penală împotriva primarului Dănuț Buhăescu