Se lucrează pe unele tronsoane ale drumului județean care duce spre Poiana Pelegii, din Masivul Retezat. Drumul, grav afectată de viituri, este închis de mai bine de un an. Acum se fac reparații, accesul mașinilor fiind, în continuare, interzis.

Între Brazi și Gura Apei se repară gropile și se îndepărtează bolovanii căzuți pe carosabil. Drumul este accesibil cu orice tip de mașină, condus cu atenție sporită. De la Gura Apei și până la Poiana Pelegii se lucrează la refacerea drumului, deși mai este mult de muncă, unele porțiuni fiind grav afectate de râu. Cu toate acestea, drumul Gura Apei – Poiana Pelegii, momentan, rămâne închis circulației publice”, au transmis reprezentanții Parcului Național Retezat.

Reamintim că, drumul spre Poiana Pelegii a fost închis în luna mai 2018. Măsura a fost luată de autoritățile județului, fiind una cu caracter temporar. Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, informau atunci că: „Închiderea temporară a circulației rutiere pe acest tronson se impune din cauza fenomenelor de îngheț-dezgheț și a ploilor abundente care au dus la formarea unei ravene (gol) în structura de rezistență a drumului existând pericolul de surpare al acestuia. Măsura închiderii are ca scop prevenirea unor accidente nedorite. În calitate de administratori ai drumului în cauză dorim ca toți cei care utilizează această rută pentru a ajunge cu mașina în Poiana Pelegii (din masivul Retezat) să poată circula în siguranță și să nu le fie pusă viața în pericol”.

În primăvara anului acesta, din cauza ploilor abundente și a topirii zăpezilor, starea drumului s-a înrăutățit.