Dramele sociale cu care se confruntă petroșănenii rearanjează lista de priorități de acordare a locuințelor sociale. Sunt cazuri dramatice care nu îi pot lăsa impasibili pe membrii comisiei de repartizare a locuințelor. Pentru a rezolva, cel puțin o mică parte a acestor cazuri, s-a luat decizia atribuirii unor locuințe și celor care nu se aflau pe primele poziții pe lista de priorități.

Cazurile sociale dificile duc la rearanjarea listei de priorități. Sunt familii care au câte 5-6 copii, sau presoane cu diferite grade de handicap și niciun acoperiș deasupra capului. În plin sezon de iarnă, autoritățile au luat decizia de a trece peste lista de priorități. Astfel a contat prioritatea umană.

Potrivit consilierilor care fac parte din comisia de atribuire a locuințelor, sunt cazuri extrem de grave, aceasta fiind cea mai dificilă comisie din cadrul administrației locale. Pentru rezolvarea unor situații extreme se ia în considerare și latura umană.

“ În momentul în care te afli în fața unor situații pe care atunci pe loc trebuie să le găsești rezolvarea, stimați colegi, este imposibil să ții piept acestor probleme. Nu poți să nu fi sentimental. În momentul în care vin acolo cu copii, îți explică nu au acoperiș deasupra capului și ei nu au unde să se ducă. Au intrat la dl Viceprimar mamele cu copii și au zis că îi lasă acolo dacă noi de urgență nu le dăm ceva. Noi discutăm aici de niște probleme de supraviețuire”,  a precizat consilierul Lucia Muntean.

Majoritatea locuințelor deținute de primărie sunt într-o stare deplorabilă. În cele mai multe dintre cazuri există doar pereții și atât, interiorul fiind devastat de foștii chiriași.  Pentru prima dată, după anii Revoluției, s-au făcut locuințe în Petroșani în anul 2009. Un număr de 120 de locuințe. Acestea se află într-o stare avansată de degradare.

 

 

Articolul precedentTemperaturile de primăvară crește riscul producerii unor avalanșe
Articolul următorCât plătesc cabanierii din Parâng pentru taxa de salubrizare?