Copiii de la o grădiniță din Deva s-au întrecut, care mai de care, în tehnici de decorat dovleci. Bostanii realizați de cei mici, unii mai veseli, alții mai triști, zâmbitori sau furioși, au fost expuși în curtea instituției preșcolare de învățământ, iar de mâine, 25 octombrie, timp de două zile, vor putea fi admirați, de și mai multă lume, la muzeul din oraș.

Dovlecii, care mai de care mai frumoși și mai interesanți, au fost realizați de micuții de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 din Deva (cu sediul pe strada Aurel Vlaicu), structură ce aparține de Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7 din municipiu. Copiii și-au dat frâu liber imaginației și au creat cei mai simpatici dovleci, în cadrul unui proiect educațional intitulat „Dovleacul Năzdrăvan”.

Proiectul este inițiat și coordonat de directorul Grădiniței cu Program Prelungit -PP Nr. 7, prof. Lucia Lazăr, coordonatorul Grădiniței PP Nr 6, prof. Adina Costa, și educatoarele prof. Alina Trif, prof. Adina Popa, prof. Lia Ionița, prof. Simona Teoc și prof. Ionela Popa. „Acest proiect s-a născut din dorința de a sărbători toamna fără să împrumutăm sărbători străine, deoarece încă din vechi timpuri și în România s-au sculptat și decorat dovleci. Deoarece parteneriatul grădiniță-familie este unul real și activ, am creat un prilej de sărbătoare. Astfel, copiii împreună cu părinții acestora au petrecut un timp de calitate și s-au întrecut care mai de care în tehnici de decorat dovleci. Luni și marți ei au adus la grădiniță dovlecii lucrați iar de miercuri până vineri curtea grădiniței este înveselită de operele de artă realizate, urmând ca de vineri până duminică, expoziția să fie mutată în curtea muzeului fiind accesibilă tuturor doritorilor”, a declarat prof. Adina Costa, coordonator de grădiniţă.

Bostanii decorați de copii sunt expuși, în acest weekend, în curtea Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva.

Articolul precedentFurt pe autostrada A1 Deva -Orăștie. Doi indivizi au sustras o sumă uriașă din mașina unui român cu cetățenie austriacă
Articolul următorUn angajat al telecabinei din Deva, mușcat de viperă. Bărbatul a mers la spital cu șarpele în borcan