Doi angajați din Primăria Petroșani ar putea fi trimiși în judecată. Sentința încă nu este definitivă. În acest caz este vorba de secretarul Primăriei municipiuluiu Petroșani, juristul Adrian Negoe și directorul executiv al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat, Daniel Vișan, care alături de fostul director al DADPP sunt acuzați de fapte de corupție.

Decizia luată în camera preliminară nu este însă definitivă şi poate fi contestată. Cei trei sunt acuzați de “infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) participaţie improprie in formă continuată la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente inexacte dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE prev. de art.52”.

În plus, doi dintre inculpați, respectiv Adrian Negoe și Daniel Vișan au averile sub sechestru.

Daniel Vişan, Adrian Negoe şi Lucian Dragomir sunt acuzaţi că ar fi depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false pentru a obţine diverse sume de bani din bugetul Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta, pentru o suprafață de 693,90 ha.

Adrian Negoe, la data faptelor și în prezent secretar al Primăriei municipiului Petroșani, și a lui Daniel Vişan, directorul DADPP, la data faptelor șef birou cadastru în cadrul Primăriei municipiului Petroșani, județul Hunedoara, sunt acuzaţi de săvârșirea următoarelor infracțiuni:  tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată,  participație improprie în formă continuată la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În judecată a fost trimis şi fostul director tehnic Lucian Octavian Dragomir, la data faptelor șef birou cadastru în cadrul Primăriei municipiului Petroșani, pentru tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată,  complicitate la tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

 

Articolul precedentCultură ilicită de cannabis, descoperită în urma unor percheziții la Simeria
Articolul următorParc modern într-o comună hunedoreană