Ministerul Energiei confirmă dezastrul financiar cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara (CEH). Situația critică cu care se confruntă societatea energetică hunedoreană reunește la aceeași masă mai multe ministere și instituții ale statului.

Decizia Comisiei Europene în ceea ce privește rambursarea de către CEH a ajutoarelor de stat aruncă compania într-o situație și mai delicată. Comisia Europeană a constatat că producătorul de energie Societatea „Complexul Energetic Hunedoara” (CE Hunedoara) a primit din partea României un ajutor de stat incompatibil, în valoare de aproximativ 60 de milioane euro, prin patru împrumuturi finanţate din fonduri publice, şi în consecinţă a decis joi că România trebuie să recupereze ajutorul ilegal şi dobânzile aferente, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

“Reprezentanți ai Ministerului Energiei, MinisteruluI Mediului, Autorității Fondului de Mediu, Ministerului Finanțelor Publice, ANAF și Consiliul Concurenței, au constituit un grup de lucru al cărui obiectiv este acela de a identifica soluția legală care să permită menținerea exploatării continue a activelor de producere a energiei electrice”, arată Ministerul Energiei.

Oficialii Ministerului energiei arată că problemele cu care se confruntă societatea energetică hunedoreană sunt extrem de dificile și este nevoie de implicarea mai multor ministere și autorități ale statului. CEH a înregistrat o pierdere curentă de aproape 769 de milioane de lei, o pierdere reportată de 3.451,9 milioane lei, capitaluri negative de 2.842 lei, datorii de peste 1545 lei și o cifră de afaceri de doar 433,8 milioane de lei.

 

Articolul precedentDonație de carte în limba română pentru comunitatea românească din Gyula
Articolul următorOpt ambulanţe noi pentru judeţul Hunedoara