Deveanca Florentina Marincu Iușco a cucerit titlul de campioană națională la săritura în lungime

Florentina Marincu Iuşco, atleta de la CNS Cetate Deva, a cucerit titlul de campioană naţională la săritura în lungime, la Campionatul Naţional Universitar, desfășurat în 26-27 ianuarie 2019, la Bacău. Sportiva, pregătită de antrenorul Nicolae Alexe, a reușit să obțină o bună performanță la săritura în lungime cu 6,34 metri, confirmând, încă o dată, valoarea sportului devean.

Atleta este sprijinită de autoritățile locale din orașul de la poalele Cetății. De altfel, Primăria și Consiliul Local Deva au susținut performanța în atletism a sportivei Florentina Marincu Iuşco și a antrenorului acesteia prof. Nicolae Alexe, sprijinul continuând și în 2019. „Prin HCL nr.320/2018 a fost aprobată suma de 300.000 lei din bugetul local, pentru perioada 1 septembrie 2018-31 august 2019, în vederea asigurării condițiilor de pregătire și participare a sportivei la competițiile oficiale ale Federației Române de Atletism. Banii alocați de la bugetul local al municipiului Deva sunt folosiți pentru cheltuieli de cazare, masă, transport, taxe de participare la competiții, echipamente și materiale sportive, taxe/vize medicale, indemnizații, alimentație de efort etc.”, au anunțat reprezentanții Primăriei Deva.

Sportiva Florentina Marincu Iuşco alături de primarul Devei, Florin Oancea

Printre obiectivele asumate de sportivă și antrenor, în anul competițional 2018-2019, s-a aflat și clasarea pe locurile I-III la competițiile prevăzute în calendarul oficial al Federației Române de Atletism.

Atleta de la CNS Cetate Deva a confirmat, încă o dată, înalta performanță, prin titlul de campioană naţională la săritura în lungime dobândit, recent, la Bacău.

Articolul precedentNumărul suspecților de gripă a ajuns la 18, în județul Hunedoara
Articolul următorHunedorenii îl vor comemora pe regretatul fotbalist Michael Klein