Vremea este încă destul de caldă pentru data din calendar, însă autoritățile locale din Valea Jiului se pregătesc pentru sezonul de iarnă. Primii fulgi de nea nu ar trebui să îi ia pe nepregătite pe cei din Aninoasa. Autoritățile locale achiziționează servicii de deszăpezire. 130 de lei pe oră va plăti orașul Aninoasa pentru deszăpezire.

 Spre deosebire de celelalte localități din Valea Jiului, edilii din Aninoasa au ales o altă formă de contract. Autoritățile locale vor plăti suma de 130 de lei/oră pentru deszăpezirea efectivă și alți 60 de lei/oră pentru perioada de așteptare.

“Servicii de deszăpezire pentru acționare se percepe tariful de 130 ron pe oră, tarif de așteptare de 60 pe oră de până la 8 ore pe zi, se asigură material antiderapant, se acționează în funcție de condițile atmosferice pentru combaterea poleiului și menținerea în funcțiune a căilor publice”, arată contractul.

Firma care și-a adjudecat contractul este aceeași care operează și la Petroșani, și anume S.C. EOLIAN ENERGY S.R.L. Potrivit calculelor, în baza unui astfel de contract, autoritățile locale ar plăti o sumă mai mică pentru deszăpezire, decât dacă ar încheia un contract pentru întregul sezon de iarnă.