Reprezentanți ai Comisiei Europene au venit în județul Hunedoara să verifice funcționarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID). Delegația este condusă de Ctibor Kocman, responsabil pe proiecte de mediu al DG Regio, în cadrul Comisiei Europene din partea României.

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Hunedoara spun că, vizita este una de informare și vizează funcționarea proiectului SMID, finanțat din foduri europene nerambursabile.

Delegația s-a întâlnit la sediul CJ Hunedoara, din Deva, cu președintele Mircea Bobora, cu administratorul public Costel Avram, cu echipa care s-a ocupat de implementarea proiectului.

„În cadrul discuțiilor au fost punctați pașii urmați, faptul că sistemul a devenit funcțional în termenul asumat prin proiect, dar au fost amintite și problemele generate de perioada de mobilizare foarte scurtă pe care au avut-o la dispoziție operatorii care gestionează partea de colectare și transport a deșeurilor către deponeu. S-a discutat, de asemenea, despre îmbunătățirile care pot fi aduse din mers, astfel încât sistemul să funcționeze fără cusur, cu beneficii reale pentru comunitate și mediu”, spun cei de la CJ Hunedoara.

Delegația are în program deplasări la deponeul ecologic de la Bârcea Mare și la stațiile de sortare și transfer a deșeurilor care funcționează în Valea Jiului.

Implementarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) în județul Hunedoara, finanțat prin Programul Operațional Sectorial ,,Mediu”, a fost încheiată la sfârșitul anului 2018. Valoarea totală a acestuia a fost de 176.031.042, 93 lei, fără TVA.

Articolul precedentMai multe străzi din Călan intră în reabilitare
Articolul următorGeoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului, promovat la Târgul Internațional de Turism de la Berlin