Pe lângă serviciile cu care și-au obișnuit utilizatorii, reprezentanții bibliotecii județene din Deva vor organiza, în perioada următoare, gratuit, mai multe cursuri dedicate, în mod special, tinerilor.

Astfel, aceștia vor avea ocazia să participe la un curs de management al comunicării și al relațiilor publice (14 locuri), care se va desfășura în perioada 22- 24 octombrie, între orele 13:00 și 17:00. Absolvenții acestui curs vor primi certificat de participare. Înscrierile se fac la secretariatul instituției culturale, de luni până joi, între orele 08:30 și 16:00, iar vineri, între orele 08:30 și 13:30, în perioada 1 -19 octombrie, pe baza actului de identitate.

„Vreau să devin jurnalist!”, adresat liceenilor

De asemenea, biblioteca județeană mai organizează și cursul „Vreau să devin jurnalist!” (14 locuri), care se va desfășura în perioada 19– 23 noiembrie, între orele 16:00 și 19:00. La fel, absolvenții vor primi certificat de participare. Înscrierile se fac tot la secretariatul instituției, de luni până joi, între orele 08:30 și 16:00, și vineri, între orele 08:30 și 13:30, în perioada 1-19 octombrie, pe baza actului de identitate.

Acest curs se adresează elevilor de liceu din ani terminali care doresc să urmeze facultatea de jurnalism, dar și celor care nu s-au decis încă asupra domeniului pe care îl vor studia în continuare. „Cursanții vor învăța cum se realizează materialele de presă – știre, interviu, reportaj, anchetă, despre comunicarea mediatică și despre ce înseamnă profesia de jurnalist. Cursul se bazează, în special, pe aplicații practice astfel încât fiecare participant să înțeleagă cât mai exact ce presupune o carieră în domeniul mass-media. Vor fi tratate genurile jurnalistice de informare atât din punct de vedere audio-vizual, cât și al mediului online și al presei scrise”, spune Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva.

 

 

 

Articolul precedentLocurile de joacă din Vulcan, modernizate abia anul viitor
Articolul următorPe urmele generalului Henri Mathias Berthelot în România