Celebrul om de afaceri Florin Talpeș, creatorul Bitdefender, a fost prezent la Brad, orașul copilăriei sale. Milionarul susține, în această perioadă, un proiect pentru creșterea calității învățământului în zona Brad.

El s-a întâlnit cu primarul municipiului, Florin Cazacu, cu prilejul unei conferințe organizată la Școala „Horia, Cloșca și Crișan” din localitate.

Am avut plăcerea să îl întâlnesc pe cunoscutul om de afaceri Florin Talpeș, crescut la Brad, creatorul Bitdefender, cel mai vândut produs românesc. Florin Talpeș a susținut financiar foarte multe proiecte în unitățile școlare din municipiul Brad (…) Am avut onoarea să-i mulțumesc personal pentru tot ceea ce face în interesul comunității brădene și să-i urez succes în continuare”, a declarat, sâmbătă, Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

„Cetățean de onoare” al Bradului din 2002

Florin Talpeș s-a născut în Bârnova, lângă Iași, dar, a copilărit la Brad de la vârsta de patru ani. A urmat liceul din Brad, actualmente Colegiul Național „Avram Iancu” din municipiu, iar ulterior, Facultatea de Matematică, din cadrul Universității Buurești. Timp de șapte ani, între 1983 și 1990, a fost cercetător la Institutul de Tehnică de Calcul din Bucureşti. În 2001, a înfiinţat compania de software de antivirus Bitdefender, cel mai cunoscut antivirus românesc. Este unul este unul dintre cei mai cunoscuți milionari ai României, fiind, de mai mulți ani, în Top 300 Capital.

Din 2002 deține și titlu de „Cetățean de Onoare” al municipiului Brad, pe care l-a primit „pentru remarcabila activitate desfăşurată în domeniul software şi efortul de a schimba imaginea României în lume, pentru rezultatele deosebite în promovarea noului şi pentru sprijinul acordat autorităţilor locale şi instituţiilor din oraşul natal”.

Articolul precedentTrăiesc la limita sărăciei
Articolul următorNu numai ștrandul din Deva, ci și cel din Hunedoara se închide de mâine