Cristian Resmeriță, senator PSD, amenință cu demiterea directorului Casei Naționale de Pensii. Senatorul susține că dacă în câteva zile nu va începe recalcularea pensiilor pentru beneficiarii Legii 221/2018, directorul Casei Naționale de Pensii va fi demis. 

„Legea se va aplica în perioada imediat următoare. Domnul ministru (al Muncii – n.r.) mi-a promis personal că va începe în câteva zile. La presiunea care s-a creat asupra lui, sigur se va întâmpla acest lucru. Dacă nu se va întâmpla în câteva zile, domnul ministru mi-a promis că la presiunile pe care le-am făcut împreună cu domnul Nistor (Laurențiu Nistor -n..r) și alți colegi parlamentari din județ, îl va schimba pe directorul Casei Naționale de Pensii. Fără niciun fel de discuții îl va schimba”,  a declarat Cristian Resmeriță, senator PSD de Hunedoara.

Potrivit prevederilor din Legea 221/2018, pensionarii sistemului public de pensii cărora li s-au aplicat prevederile art. 169^1 din Legea Pensiilor beneficiază de recalcularea pensiei cu utilizarea, la determinarea punctajului mediu anual, a stagiilor complete de cotizare avute în vedere, potrivit legii sau a unor hotărâri judecătorești, la stabilirea/ recalcularea pensiei aflate în plată sau, după caz, cuvenite la data de 31 decembrie 2015. Pentru pensionarii din sectorul minier al Văii Jiului, care au lucrat în grupele I și II de muncă și s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011, acest lucru înseamnă că la stabilirea drepturilor de pensie, se va lua în calcul un stagiu de cotizare de 20 de ani, în loc de 30 de ani cum era stipulat în vechea lege. Astfel, pensiile acestora ar urma să crescă semnificativ.

Articolul precedentLuna în care s-au născut cei mai mulți bebeluși, la Deva
Articolul următorAmenzi de 32.000 de lei, împărţite, în ianuarie, de poliţiştii locali din Deva