De „Ziua Mondială a Educației”, copiii din Clubul „RotaKids Deva Castrum” au ales să fie alături de Armando, un băiat în clasa a treia, ce provine dintr-o familie numeroasă și cu o situație materială precară. Aceștia i-au oferit rechizite, cărți, dar și obiecte de încălțăminte și îmbrăcăminte.

„Armando mai are nouă frați și locuiește într-un cartier insalubru din Deva, care poartă numele unui celebru pictor, Nicolae Grigorescu. (…) Este un băiețel inimos, săritor, politicos și prietenos, dintr-o familie cu probleme sociale. Copiii din Rotakids au rămas, minute în șir, fără grai. Nu-și puteau imagina că, în secolul XXI, în România, stat membru UE, o familie compusă din 12 persoane poate locui într-o cocioabă de maximum 16 metri pătrați, fără apă, curent electric, gaz, fără ușă, igienă, fără…orice se poate numi condiție a unui trai decent!”, a povestit Olivia Nițescu, coordonator educație și alfabetizare în cadrul „Rotary Club Deva Castrum”.

„RotaKids Deva Castrum” a inițiat o campanie de educație și alfabetizare pentru toți copiii, în cadrul căreia a achiziționat cărți, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte și alte obiecte pentru a-i aduce zâmbetul pe buze lui Armando și familiei sale.

Articolul precedentSute de polițiști, pompieri și jandarmi hunedoreni, mobilizați de Referendum
Articolul următorAccident mortal, azi noapte, pe o șosea din județ. Un tânăr de 22 de ani și-a pierdut viața