Casa Pollicino din Petroșani ar putea fi închisă. Centrul adăpostește circa 80 de copii cu nevoi speciale. Italienii din Ponte nelle Alpi sunt cei care contribuie, în cea mai mare parte, la funcționarea centrului, iar problemele financiare din Italia ar putea avea repercursiuni directe nefaste asupra copiilor care sunt îngrijiți la centrul din Petroșani.

Anual, este nevoie de peste 100.000 de euro, bani care, dacă nu mai vin de la voluntarii italieni, ar trebui asigurați de comunitatea locală.

”S-ar părea că există o problemă și cu Casa Pollicino, de finanțare, și va trebui să găsim o soluție de anul viitor încolo, să vedem cum putem să menținem în viață această casă. Acest centru înseamnă foarte mult pentru acești copii speciali. E un loc unde li se dă o șansă în plus, să atenueze din aceste boli pe care ei le au, cu ajutorul specialiștilor și personalului de aici, de la Pollicino, și, cred eu, este și un mare ajutor pentru părinți”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

La centrul Pollicino sunt angajate 12 persoane. Acestea lucrează pe salariul minim pe economie.

” Italia se confruntă încă cu probleme de ordin economic destul de mari și atunci este un efort financiar foarte mare pentru ei să îi susțină în continuare funcționarea. (…) Colegele mele lucrează pe salarii minime, fac lucrul acesta din credință, din dedicație, fac cu dragoste acest lucru. Lucrăm cu 11 specialiști și, de asemenea, clădirea este una nouă, funcțională, a fost proiectată, gândită să răspundă nevoilor funcționării optime a unui serviciu social, dar, cu toate astea, trebuie încălzită, se consumă apă, curent, se consumă alimente. Noi avem bucătărie proprie, nu folosim un serviciu de catering pentru masa copiilor”, a precizat Florentina Presecan, directorul Casei Pollicino din Petroșani.

La Casa Pollicino din Petroșani sunt îngrijiți copii cu nevoi speciale din întreaga Vale a Jiului. Doar câteva dintre primăriile din Valea Jiului susțin financiar activitatea centrului.

 

Articolul precedentAvertizare și de la hidrologi. Cod galben de inundații pentru mai multe râuri, printre care Mureș și Crișul Alb
Articolul următorFOTO: Zăpada s-a reîntors în stațiunea montană Parâng