Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a semnat, astăzi, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Vest din Timișoara, contractul de finanțare pentru un nou proiect de investiții. Este vorba despre eficientizarea energetică a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din municipiul de pe Cerna.

„Prin acest proiect ne dorim diminuarea costurilor cu încălzirea spitalului, iar din banii economisiți vrem să facem alte investiții aici, cum ar fi îmbunătățirea condițiilor din spital și achiziționarea de aparatură medicală performantă”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Acesta este al cincilea proiect finanțat pe fonduri europene, din cele 21 de proiecte depuse la ADR Vest. Suma totală a acestor proiecte este de peste 67 de milioane de euro.

Proiectul privind eficientizarea energetică a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara” a fost depus, la ADR Vest, la finele lunii iunie 2017. Valoarea totală a proiectului este de 23.176.966,66 lei, acesta derulându-se pe o perioadă de 42 luni (septembrie 2018 – martie 2022).
Eficientizarea energetică a Spitalului Municipal ”Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara” are drept scop reducerea consumurilor energetice din surse convenționale și diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, astfel încât consumul anual specific de energie calculat pentru încălzire să scadă sub 123 kwh/m²an, în condiții de eficiență economică și în condițiile păstrării valorii arhitecturale, ambientale și de integrare cromatică în mediul urban a anvelopei clădirilor publice.

Proiectul prevede mai multe măsuri pentru modernizarea clădirii spitalului, cu scopul creșterii eficienței energetice și a confortului termic.

Articolul precedentBa se închide, ba nu autostrada A1, între Șoimuș și Simeria
Articolul următorOm de afaceri petroșănean trimis în judecată pentru fraudarea fondurilor europene