Starea tehnică şi funcţională în care se află mai multe construcţii hidrotehnice din judeţul Hunedoara, cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, a fost verificată, timp de două zile, de o echipă de specialişti ai Administraţiei Naţionale Apele Române, un raport detaliat al controlului urmând să fie prezentat prefectului judeţului Hunedoara, Călin Marian.

Prefectul s-a întâlnit, marţi, cu membrii echipei de control şi a cerut prezentarea unui raport detaliat al stării tehnice a construcţiilor hidrotehnice, dar şi un plan de investiţii pentru anul viitor, care să permită noi lucrări strict necesare apărării împotriva inundaţiilor în judeţul Hunedoara.

Potrivit Instituţiei Prefectului, în bazinul hidrografic Jiu, aferent judeţului Hunedoara, specialiştii au verificat lucrările de apărare de pe raza oraşelor Aninoasa şi Uricani.

În centrul judeţului, echipa tehnică a controlat situaţia lucrărilor din zona Haţeg, Cinciş, Deva şi Ilia, iar în zona Brad, din nordul judeţului, au fost verificate lucrările hidrotehnice aflate în bazinul râului Crişul Alb.

Acţiunea de control a avut loc în perioada 8-9 noiembrie şi a fost efectuată de o echipă de tehnicieni formată din specialişti ai Administraţiei Naţionale Apele Române şi ai Administraţiilor Bazinale de Apă Mureş, Jiu şi Crişuri. Alături de specialiştii Apelor Române s-au aflat şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului şi ai ISU Hunedoara.

Sursa: Realitatea de Hunedoara