Consiliul Local al municipiului Petroșani a aprobat concesionarea rețelei de distribuție a agentului termic. Au existat discuții aprinse pe marginea acestui subiect fierbinte. Urmează ca acum documentația să fie încărcată pe SEAP, iar mai apoi procedura va continua timp de o lună de zile.

Edilii estimează, că dacă totul decurge conform planului, la data de 1 decembrie, petroșănenii abonați la sistemul centralizat de termoficare să beneficieze de căldură.

“Complexul Energetic Hunedoara și-a exprimat disponibilitatea de a furniza agent termic consumatorilor din municipiul Petroșani, în urma participării în calitate de ofertant la o licitație publică. (…) Pentru asigurarea încălzirii cu energie termică a cetățenilor care mai sunt branșați la acest sistem, am propus Consiliului Local adoptarea unui proiect de hotărâre în acest sens”, arată documentația aprobată de Consiliul Local Petroșani.

Alimentarea cu energie termică în sistem centralizat este un serviciu comunitar de utilitate publică. Aceste serviciu a fost asigurat prin intermediul SC Termoficare SA, care odată intrată în faliment nu mai poate presta acest serviciu. Astfel, s-a luat decizia delegării distribuției agentului termic.

 

Articolul precedentRevelion în familie
Articolul următorInsolvența CEH ar fi anulat o parte din drepturile angajaților