Oficialii Complexului Energetic Hunedoara susțin că societatea este “este pregătită din punct de vedere tehnic să înceapă producția și transportul agentului termic către beneficiarii sistemului centralizat de termoficare”, însă în același timp susțin că vor exista probleme în ceea ce privește furnizarea efectivă a agentului termic și aruncă mingea în curtea administrației locale de la Petroșani.

“Primăria Municipiului Petroșani a inițiat demersuri în vederea organizării unei licitații publice de concesionare a serviciilor de distribuție a agentului termic, însă din cauza perioadei târzii și a incertitudinii în ceea ce privește atribuirea contractului de concesiune servicii, nu suntem în măsură, independent de voința noastră să avansăm o dată de începere a furnizării agentului termic. Trebuie prezicat că prelungirea termenului de atribuire a contractului de concesiune va obliga societatea CEH SA, sucursala Electrocentrale Paroșeni, odată cu venirea frigului, să înceapă golirea magistralei de termoficare pentru a proteja instalațiile împotriva deteriorării produse de îngheț. Într-o astfel de situație va fi îngreunată, dacă nu chiar imposibilă repunerea în funcțiune a întregii instalații, cu consecința imposibilității furnizării agentului termic către beneficiari. În aceste condiții, cu toată disponibilitatea manifestată de societatea noastră de a participa la procedura de licitație organizată de Primăria municipiului Petroșani, ne exprimăm îndoiala cu privire la posibilitatea preluării serviciului de furnizare a agentului termic pentru iarna 2018-2019 din cauza aspectelor tehnice menționate anterior, generate de întârzierea inițierii procedurii de atribuire a contractului de concesiune a serviciului de termoficare”,  arată o informare a Complexului Energetic Hunedoara.

Oficialii CEH mai susțin că există o serie de factori care ar putea contribui la ne-furnizarea agentului termic, chiar și în condițiile în care serviciul le va fi atribuit.

„Chiar dacă acest serviciu va fi atribuit societății noastre, ulterior încheierii contractului de concesiune, vor fi necesare noi intervale de timp pentru soluționarea unor aspecte organizatorice referitoare la încheierea de contracte individuale cu consumatorii interesați de furnizarea serviciilor de termoficare, angajarea și instruirea personalului care va deservi, exploata și întreține rețelele de distribuție și punctele termice, preluarea instalațiilor, a rețelelor de distribuție, a aparatelor de măsură, efectuarea tuturor verificărilor și reparațiilor necesare pentru asigurarea serviciului de distribuție către consumatori. În acest context, deși pregătită să demareze în orice moment producerea și transportul agentului termic în vederea livrării acestuia, precizăm că, dacă nu va fi posibilă furnizarea acestuia în iarna 2018–2019, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA nu își asumă nici o responsabilitate, neputându-i-se imputa vreo culpă”, mai arată informarea CEH.

Astfel, oficialii Complexului Energetic Hunedoara au pasat responsabilitatea în curtea administrației locale de la Petroșani.

 

 

 

Articolul precedentAlt accident de circulație în județul Hunedoara
Articolul următorAl patrulea accident în câteva ore