Un scriitor hunedorean face o comparație ironică între ursul Baloo și parlamentarii români. Cu toții hibernează, însă parlamentarii fac lucrul acesta pe o perioadă mai îndelungată. 

Baloo, mascota stațiunii Straja, a fost eliberat. Este doar o altă viziune a cunoscutului scriitor hunedorean, Valeriu Butulescu (FOTO), cel care scrie o altfel de poveste a ursului. Valeriu Butulescu a ajuns să îl compare pe Baloo cu politicienii. Într-un mod ironic, scriitorul face o comparație între aleșii neamului și mascota stațiunii Straja.

Între timp Baloo a devenid bradul norocos al turismului de pe Jiul de Vest. E atât de popular, încât, dacă ar fi lăsat să candideze, ar câştiga uşor un mandat de deputat! Din păcate, ursul, deşi a depăşit vârsta de 18 ani, nu îndeplineşte condiţiile impuse de lege. Baloo hibernează doar trei luni pe an, spre deosebire de un deputat adevărat, care hibernează patru ani fără întrerupere. Aşa că accesul lui Baloo la viaţa publică este imposibil. A dispărut chiar şi teama că ar putea fi răpit de ecologişti. Când s-a urcat ultima oară pe cântar, Baloo avea 350 kg. Nu poate fi manipulat aşa uşor, ca oamenii de rând!”,  a istorisit Valeriu Butulescu, scriitor petroșănean. 

Zilele trecute, Baloo, mascota stațiunii Straja, a împlinit 19 ani, acesta fiinbd sărbătorit de toți cei care s-au aflat în stațiune.

 

Articolul precedentAspirator urban electric pe aleile din Hunedoara. Noul echipament, în teste pe pietonală
Articolul următor18.000 de euro a transferat un bărbat în contul unei „femei” pe care a cunoscut-o online