Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Alba -Iulia, poreclit „Comisarul Cattani de România”, îşi lansează cartea pe care a scris-o la Deva. Bestsellerul „Radiografia unei mârșăvii judiciare”, ce cuprinde memoriile recente ale unui polițist angajat în lupta împotriva crimei organizate din România, va fi prezentat sâmbătă, pe 19 octombrie, de la ora 12:00, în cadrul „Salonului Hunedorean al Cărţii”, eveniment ce se va desfăşura la Deva Mall, în Salle d’Or. Devenii sunt aşteptaţi să afle şi cum arată cealalată parte a poveștii.

Din funcția de șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu a trăit evenimente care merită consemnate de istoria contemporană și care constituie o mărturie asumată în totalitate de către autor.


„Atunci când împotriva mea s-a declanșat teribila și tenebroasa mârșăvie judiciară descrisă în carte, voi, devenii, ați fost primii care ați reacționat! Prieteni și colegi, jurnaliști dar și persoane necunoscute mie ați ieșit în stradă pentru a protesta împotriva nedreptății, împotriva abuzurillor, ați manifestat zile întregi pentru un ideal, pentru ideea de justiție. «Radiografia unei marșăvii judiciare» reprezintă și modul meu de a vă mulțumi, de a-mi exprima prețuirea față de voi! Vă aștept cu drag la lansarea cărții, un bun prilej pentru a ne revedea, pentru a depăna amintiri, pentru a discuta de trecut, prezent și viitor. Pentru că, DA, planurile mele de viitor vizează și orașul Deva, și județul Hunedoara!”, spune Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, care are competenţă în judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu, din anul 2005 până în 2011. În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea unei grupări specializate în furt de fier vechi din judeţul Hunedoara, denumită „Hidra”. Un număr de 49 de persoane au fost atunci trimise în judecată pentru activităţi de furt de fier vechi în valoare de milioane de euro din zona industrială a municipiului Hunedoara. De la momentul respectiv, BCCO Alba Iulia a ocupat în fiecare an primul loc pe ţară în competiţia cu structurile similare. Supranumit „Comisarul Cattani”, Berbeceanu este unul dintre cei mai cunoscuți polițiști din România, recunoscut pentru integritate și eficiență.

Evenimentul de la Deva este organizat de Curtea Veche Publishing și Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva, intrarea fiind liberă.

Articolul precedentDrumul spre cea mai izolată comunitate din Petroșani va fi reparat
Articolul următorFOTO| Actori de notorietate ai scenei româneşti, într-o comedie de succes, la Deva