Mai multe zone ale județului Hunedoara se vor afla, luni, 14 ianuarie, sub incidența Codului galben de zăpadă și viscol. Meteorologii au emis, astăzi, o informare de vreme rea și ninsori la munte, precum și o avertizare de tip Cod Galben, valabilă și pentru mai multe zone ale județului Hunedoara.

Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 13 ianuarie, ora 15:00, 15 ianuarie, ora 08:00, vor fi precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat aria preciptațiilor, în general moderate cantitativ, va cuprinde vestul, nord-vestul și centrul țării. În zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în regiunile vestice se vor semnala precipitații mixte. Izolat se va produce polei. Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45…55 km/h”, a informat ANM.

Meteorologii mai spun că, marți, pe 15 ianuarie, și miercuri, pe 16 ianuarie, vântul va continua să sufle tare în toate zonele de munte, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea, dar intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în celelalte zone.

Cod galben, de la noapte

Conform ANM, de la noapte, de la ora 02:00, și până luni, la ora 14:00, mai multe zone, inclusiv cea montană, din județul Hunedoara se vor afla sub Cod galben, fenomenele vizate fiind strat consistent de zăpadă și viscol. „În a doua parte a nopții de duminică spre luni (13/14 ianuarie) și în cursul zilei de luni (14 ianuarie) în zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și local în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali, va ninge și local se vor cumula cantități de peste 20…25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi în zonele de creastă, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității”, a mai informat ANM.

Articolul precedentMunicipiul Petroșani nu va avea nicio creșă în viitorul apropiat
Articolul următorFOTO+VIDEO: Au supraviețuit în condiții extreme