După apariția, în mediul online, a unui filmuleț în care era prezentată starea în care se află clădirea în care funcționează Secția de Pneumologie a Spitalului Județean din Deva, reprezetanții Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, instituție în subordinea căreia se află unitatea medicală, au reacționat.

Aceștia au transmis o informare în care explică faptul că, Secția de Pneumologie a Spitalului Județean din Deva este „singura secție care nu a fost cuprinsă în programul de reparații capitale și trebuie găsite alte surse de finanțare”, dorindu-se ca această secție să fie reabilitată complet.

Clădirea în care funcționează secția este una veche, care a necesitat, în timp, o serie de intervenții pentru asigurarea circuitelor interioare. Spațiul exterior și o parte a saloanelor nu au fost modernizate încă. În imaginile surprinse se vede porțiunea de terasă, care în prezent este dezafectată, precum și o încăpere, la fel, dezafectată, în care sunt depozitate diverse obiecte. Consiliul Județean Hunedoara a alocat în 2018 fonduri pentru intervenții de urgență la unele saloane, pentru repararea tâmplăriei, reparații pereți, zugrăveli, reparații grupuri sanitare și pentru remedierea unei probleme mai vechi legată de rețeaua de apă. Se caută o soluție pentru ca și această secție să fie complet reabilitată, inclusiv partea de parc, și să poată oferi cele mai bune condiții pentru pacienți”, spun reprezentanții CJ Hunedoara.

Medicul Dorin Petrui: „În ultimii ani, din punct de vedere medical, secţia şi-a îmbunătăţit semnificativ activitatea”

Şi dr. Dorin Petrui, șeful Secției Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Deva, a transmis un mesaj, în replică la comentariul și materialul video apărute în spațiul public în legătură cu Secția de Pneumologie. „În ultimii ani, din punct de vedere medical, secţia şi-a îmbunătăţit semnificativ activitatea, îndeplinindu-şi şi depăşind în fiecare an indicatorii medicali, fiind din acest punct de vedere una dintre cele mai bune secţii din spital. În secţie se desfăşoară activitate medicală de calitate, de cercetare clinică şi didactică universitară. Prin eforturile noastre, sprijinul Consiliului Judeţean şi de un an şi a Primăriei Deva (acesta pentru prima dată în istoria spitalului), s-a renovat un corp al clădirii, a fost mobilată întreaga secţie (paturi moderne, noptiere, mese, scaune, jaluzele, aer condiţionat, frigidere, televizoare, etc). În prezent se pune tarchet medical în toate saloanele şi se montează uşi şi geamuri termopan la corpul nou al clădirii (care fusese renovat: saloane, băi şi coridoarede de către Consiliul Judeţean Hunedoara). Din acest motiv, o parte a secţiei este în şantier”, a spus, printre altele, acesta. 

Medicul precizează că, în filmare ar fi prezentată partea de şantier şi un salon care, din spusele sale, este scos din funcţiune de ani de zile, fiind pe post de magazie. „Sunt convins că mai sunt lucruri de făcut, dar prin eforturile mele, angajamentul Consiliului Judeţean de a continua reabilitarea clădirii şi promisiunea Primăriei Deva de a continua investiţiile în dotare cu aparatură medicală şi amenajarea parcului, în final Secţia de Pneumologie va arăta aşa cum ne dorim: Centru metodologic judeţean de Pneumologie şi parte a unui Spital clinic universitar judeţean de prestigiu”, a mai transmis şeful Secţiei de Pneumologie.

Filmulețul a fost publicat pe rețeaua de socializare de USR, reprezentanții acestei formațiuni politice arătând cu degetul înspre administrația județeană pentru starea în care se află „Pneumologia” din Deva.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO| Useriştii reclamă situaţia gravă în care se află „Pneumologia“ din Deva

 

Articolul precedentGhişeu nou pentru eliberarea actelor de identitate, la Deva
Articolul următorPetroșani: Protest al însoțitorilor persoanelor cu handicap