Un hunedorean este erou în StateleUnite ale Americii. Mihai Jurca este originar din municipiul Lupeni, însă în urmă cu câțiva ani s-a stabilit în Las Vegas, Statele Unite ale Americii. Mihai Jurca este șofer pe tir în America și, în 15 iunie 2019, a fost protagonist al unui eveniment care l-a transformat într-un adevărat erou.

”Într-una din cursele sale cu TIR-ul pe autostrăzile din SUA, Mihai Jurca a ajuns, pe 15 iunie a.c., într-o parcare. A găsit acolo două femei, una de 60 de ani și una de 80 de ani, mamă și fiică, peste care se abătuse o gravă problemă ce părea să fie una cu un deznodământ trist. Femeia mai tânără suferise un atac de cord, cu puțin timp înainte ca românul nostru să ajungă în parcare. Ajuns însă acolo, Mihai Jurca și-a dat seama imediat ce se întâmplă, n-a stat deloc pe gânduri și i-a acordat primul ajutor femeii, făcându-i masaj cardiac timp de 15 minute, până la sosirea echipajului de urgență care a dus-o la spital. Medicii au stabilit că intervenția lui Mihai Jurca a fost salvatoare pentru viața femeii”, povestește Romulus Toma Sinca, prieten al lui Mihai Jurca.

După două luni, Mihai Jurca a fost sunat de femeia căreia îi salvase viața, iar aceasta l-a invitat la o întâlnire pentru a-i putea mulțumi personal. A acceptat și a mers la întâlnirea stabilită. Nu mică i-a fost însă surpriza când a văzut că la întâlnirea cu doamna căreia a reușit să-i salveze viața, erau prezenți și reprezentanții Serviciului de Urgențe din orașul Whatcom (statul Washington), care l-au declarat erou. În plus gestul hunedoreanului a fost răsplătit și cu o medalie. Lupeneanul Mihai Jurca a primit, astfel, din partea vicecomandorului Bruce Anselm și a asistentului șef de la North Whatcom Fire and Rescue, Joe Noonchester medalia de erou, în semn de gratitudine pentru meritul său deosebit de a-i fi salva viața doamnei Dacuke Hutchings.

 

Articolul precedentMinerii încă așteaptă o ordonanță care are ca obiect protecția socială
Articolul următorO nouă reprezentanție a actorilor de la Petroșani. De această dată la Curtea de Apel Alba Iulia