S-a semnat contractul de finanțare pentru un proiect important pentru municipiul Orăștie. Este vorba despre restaurarea, consolidarea și conservarea Cetății din orașul Paliei, un proiect realizat cu ajutorul banilor europeni și a cărui valoare se ridică la 22,5 milioane de lei.

Contractul a fost semnat, astăzi, la sediul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara din Deva, acolo unde a fost prezent Sorin Maxim, directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Vest. Primarul municipiului Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan, spune că prin acest proiect se dorește promovarea potențialului turistic și istoric al orașului.

“Astăzi, 19 decembrie, am semnat, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, alături de domnul Sorin Maxim, director ADR Vest Timișoara, contractul de finanțare pentru un proiect foarte important pentru municipiul nostru: „Restaurare, consolidare și conservare Cetatea Orăștiei”. Prin acest proiect ne dorim promovarea potențialului turistic și istoric al Orăștiei, valorificarea tuturor elementelor arhitecturale din diverse perioade istorice; dorim să introducem Cetatea Orăștiei în circuitul public în scopul impunerii în plan național a acesteia ca destinație turistică”, a declarat Ovidiu Laurențiu Bălan.

Edilul a precizat că proiectul se realizează în parteneriat cu Parohia Reformată Orăștie și Parohia Evanghelică C.A. Orăștie, responsabilitatea financiară și de implementare revenind 100% Primăriei Municipiului Orăștie.

Proiectul presupune restaurarea, consolidarea și conservarea Cetății Orăștiei, precum și amenajări exterioare ale zidului Cetății. Valoare totală estimativă a investitiei este 22.500.000 lei, din care grantul nerambursabil solicitat este 21.300.000 lei.

Articolul precedentFOTO| Visul unui elev din Hunedoara, îndeplinit. A vrut să vadă cum decurge o zi de muncă în poliție
Articolul următorPolițiștii hunedoreni au fost ajutoarele lui Moș Crăciun