Zidurile Cetății din Deva vor fi iluminate în culoarea roz, până duminică, 21 octombrie, în semn de solidaritate în lupta împotriva cancerului la sân.

Inițiativa face parte din acțiunile dedicate ,,Săptămânii luptei împotriva cancerului la sân” pe care le desfășoară diferite instituții sau organizații din municipiul Deva și are rolul de a crește gradul de conștientizare asupra importanței prevenției și depistării precoce a cancerului la sân.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la inițiativa Societăţii Americane a Cancerului a stabilit începând cu 1985, prin convenţie internaţională, ca luna octombrie să fie Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar. În cadrul acestei campanii, clădiri importante din întreaga lume sunt iluminate în roz, culoarea speranței. Este un gest simbolic, care dorește să transmită un mesaj în ceea ce privește importanța depistării din timp a cancerului la sân și care poate fi tratat într-un procent mare la acel moment. Conform statisticilor, cancerul de sân apare predominant la femei, cu toate că şi bărbaţii pot dezvolta boala (riscul ca un bărbat sa dezvolte cancer mamar este de 1 la 1000). Cu o mortalitate care s-a dublat în ultima jumătate de secol, în România, cancerul de sân face victime din ce în ce mai tinere.

„Iluminarea Cetății Devei în roz este un mesaj transmis devencelor, femeilor, în general, de a face controale medicale periodice, pentru a preveni sau diminua riscul cancerului de sân. Totodată, este și un mesaj de solidaritate pentru toate femeile care sunt afectate de acest flagel”, spun reprezentanții Primăriei Deva.

Articolul precedentPolițiștii hunedoreni primesc 16 mașini noi
Articolul următorJumătate de milion de lei pentru iluminatul festiv din Hunedoara