Centrul istoric al municipiului Deva va fi reamenajat în cadrul unui proiect pe fonduri europene a cărui valoare depășește 4,5 milioane de euro. Contractul de finanțare a fost semnat de primarul Florin Oancea, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest de la Timișoara.

„Am depus documentația pentru solicitarea de finanțare în luna ianuarie a acestui an, iar după desfășurarea tuturor etapelor de evaluare ale proiectului acesta a fost selectat pentru finanțare și am semnat contractul de finanțare, la sediul ADR Vest din Timișoara. A fost un efort de echipă, încununat de succes, drept pentru care le mulțumesc public tuturor colegilor din Primăria Deva care au participat la realizarea proiectului”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Valoarea totală a proiectului este 21,8 milioane de lei, echivalentul a circa 4,5 milioane de euro, din care valoarea asistenței nerambursabile solicitate 20,1 milioane de lei, adică aproximativ 4,2 milioane de euro, iar valoarea cofinanțării Municipiului Deva este de 1,7 milioane de lei (echivalent a 366.593,61 euro). Perioada de implementare a proiectului este octombrie 2019 – iunie 2022.

Proiectul urmărește în principal reducerea emisiilor de carbon în municipiul Deva prin amenajarea spațiului urban cuprins între Piața Unirii şi tronsonul din centrul istoric al Bulevardului 1 Decembrie 1918. „Pentru reducerea emisiilor de CO2 şi punerea spaţiului în valoare, se va realiza un paviment general unitar pentru zonele preponderent pietonale, amenajări peisagistice a spaţiilor verzi existente şi nou propuse, dotarea cu sistem de irigare a spaţiilor verzi amenajate, dotarea cu iluminat public adecvat, soluţionarea colectării apelor pluviale. Se va instala şi un sistem de reducere a circulaţiei în zona centrală pentru eliminarea traficului excedentar în perimetrul proiectului. În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi”, au explicat reprezentanții municipalității.

Articolul precedentComisia de dialog social de la Prefectura Hunedoara se întrunește pentru a căuta soluții pentru mineri
Articolul următorLista drumurilor județene, închise pe timp de iarnă