Celebrul polițist Traian Berbeceanu, cunoscut ca și „comisarul Cattani de România”, ar putea face parte din noul Guvern.

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba -Iulia ar putea fi numit secretar de stat, cel mai probabil, în cadrul Ministerului de Interne. Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, în cadrul unei emisiuni televizitate. „Traian Berbeceanu, într-un post de secretar de stat, nu pot spune că nu este un nume excepțional”, a declarat, la Digi24, fostul jurnalist.

Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, care are competenţă în judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu, din anul 2005 până în 2011. În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea unei grupări specializate în furt de fier vechi din judeţul Hunedoara, denumită „Hidra”. Un număr de 49 de persoane au fost atunci trimise în judecată pentru activităţi de furt de fier vechi în valoare de milioane de euro din zona industrială a municipiului Hunedoara. De la momentul respectiv, BCCO Alba Iulia a ocupat în fiecare an primul loc pe ţară în competiţia cu structurile similare.

Supranumit „Comisarul Cattani de România”, Berbeceanu este unul dintre cei mai cunoscuți polițiști din România, recunoscut pentru integritate și eficiență.

Articolul precedentPiese de la muzeul din Deva, într-o expoziție internațională în Belgia
Articolul următorUnitate școlară conectată parțial la o centrală termică