Au apărut cazuri noi de gripă în județul Hunedoara, conform ultimelor raportări ale specialiștilor în sănătate. Pentru 11 persoane se așteaptă încă rezultatele analizelor de laborator. În total, de la începutul anului, la nivelul județului, au fost 32 de pacienți bolnavi sau suspecți de virus gripal.

Potrivit medicilor de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, în săptămâna 28 ianuarie -3 februarie, numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului Hunedoara a fost de 1.758 de cazuri. Dintre acestea, 570 au fost pneumonii, 197 de pacienți fiind internați, printre care s-au aflat și 14 suspecți de gripă.

Până la această oră, situația bolnavilor și a suspecților de gripă este, în total, în județul Hunedoara, de la începutul anului, de 32 de persoane”, au transmis, astăzi, reprezentanții DSP Hunedoara.

Conform acestora, sunt patru cazuri confirmate de gripă de tip AH1N1, două dintre acestea la Deva (o femeie de 79 de ani și un tânăr de 28 de ani) și alte două la Hunedoara (un bărbat de 31 de ani și un altul în vârstă de 53 de ani). De asemenea, un copil de opt ani a fost diagnosticat cu gripă de tip A, acesta fiind internat la o clinică de pediatrie din Timișoara.

În cazul altor cinci hunedoreni s-a confirmat îmbolnăvirea cu virusul gripal de tip AH3, dintre care trei la Hunedoara (un bărbat de 64 de ani, un altul de 56 de ani și o femeie de 33 de ani), iar două la Deva (un bărbat de 54 de ani și un alt bărbat de 77 de ani).

Specialiștii DSP Hunedoara spun că pentru alte 10 cazuri s-a infirmat prezența virusului gripal, prin analize de laborator. Pentru alți 11 pacienți încă se așteaptă rezultatele.

Din nefericire, gripa a făcut și o victimă în județul Hunedoara, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani, care a murit săptămâna trecută la spitalul din Petroșani.

Reamintim că, un număr de 24.540 de locuitori ai județului Hunedoara s-au vaccinat împotriva virusului gripal, de la începutul sezonului rece. La acest moment, stocul de vaccin antigripal este epuizat. DSP Hunedoara a mai cerut, de la Ministerul Sănătății, alte aproape 6.000 de doze (din datele colectate de la medicii de familie din județ), ce urmează să ajungă în județ.

Articolul precedentInvestiții de 2,3 milioane într-o comună hunedoreană
Articolul următorFOTO| „Șantier” la spitalul din Orăștie. Se lucrează pe mai multe fronturi