Caz cutremurător în satul Cioclovina. Și-au pierdut fratele într-un incendiu și au rămas sub cerul liber, în prag de iarnă

Printr-o adevărată dramă trece o familie din Cioclovina, un sat risipit pe munte aflat în comuna hunedoreană Boșorod, de lângă Călan. Casa le-a fost mistuită de flăcări, zilele trecute, și, mai trist decât atât, unul dintre cei trei frați care locuiau acolo a murit în incendiu, rămășițe carbonizate din trupul bărbatului fiind găsite sub ruinele arse ale locuinței.

Povestea cutremurătoare a familiei Savu a impresionat pe multă lume din localitate, iar acum se fac demersuri pentru a-i ajuta pe cei doi frați rămași în viață, dintre care unul cu grave probleme de sănătate. Primarul comunei Boșorod, Tiberiu Cacuci a spus că administrația publică a localității îi va ajuta pe cei doi frați, a căror situație financiară este una precară. La rândul său, membrii Asociației Crescătorilor de Animale din localitate nu au putut rămâne indiferenți la suferința prin care trec frații Savu și au anunțat că vor iniția o campanie de strângere de fonduri pentru reconstruirea casei.

Incendiul mistuitor s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică. Mai nimic nu a mai rămas din casa fraților Savu. Având în vedere faptul că locuința se afla într-o zonă izolată, pompierii au ajuns cu greu până acolo, ultimii kilometri fiind nevoiți să îi parcurgă pe jos. Când au ajuns la fața locului, casa din lemn era distrusă complet. „Sub materialele arse, anchetatorii au descoperit, rămășițe carbonizate, despre care se crede că sunt ale unui bărbat de 47 de ani”, a precizat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Pompierii bănuiesc că, incendiul a fost generat de un mijloc de încălzire nesupravegheat.

Bărbatul care a murit era angajat al Primăriei din Boșorod și îl avea în grijă pe fratele său mai mic, care suferă de o dizabilitate fiind încadrat în grad de handicap.

 

 

Articolul precedentAstăzi se semnează contractul pentru modernizarea DJ 687 Sântuhalm – Hunedoara – Călan
Articolul următorFOTO| Pompier hunedorean, în elita europeană a competiţiei de tir cu arcul