În lumina evenimentelor din ultimele zile, în care un tânăr din Mediaș a fost ucis de un recidivist, eliberat pe baza recursului compensatoriu, au fost reluate discuțiile despre patrulele de poliție. Numărul patrulelor formate exclusiv din polițiști a crescut la nivelul județului.

În ultimii doi ani, numărul de patrule de pe străzile județului a ajuns de la 88, în anul 2016, la 130 în anul 2018. În anul 2017, numărul patrulelor a fost de 119.

În schimb, a scăzut numărul patrulelor mixte de pe raza județului. Dacă în anul 2016 numărul patrulelor mixte a fost de 14, în anul 2018 acesta a ajuns la 11.

Numai în ultimii doi ani, la nivel național, numărul patrulelor de poliție a scăzut cu 414, urmare a valului de pensionari din cadrul MAI.

Potrivit informațiilor, Ministerului Afacerilor Interne, numărul patrulelor este cel zilnic. La nivel național, în cadrul dispozitivelor de siguranță publică acționează atât patrule formate exclusiv din polițiști, cât și patrule mixte formate din polițiști și/sau jandarmi, polițiști de frontieră, ori polițiști locali.

 

 

 

 

Articolul precedentFata de 17 ani, care a căzut de pe pasarela din gara de la Simeria, transferată la o clinică din Timişoara
Articolul următorVremea rea suspendă examenele pentru obținerea permisului de conducere