Cabanierii din Parâng plătesc și ei taxă de salubrizare. Taxele au fost reactualizare. Conform documentului aprobat de Consiliul Local al municipiului Petroșani, taxele diferă în funcție de suprafața construită.

Astfel, taxa de salubritate pentru zona turistică Parâng se va plăti sub două forme, și anume 10 lei/lună pentru proprietarii construcțiilor cu o suprafață construită desfășurată de până la 100 metri pătrați și 20 lei/lună pentru proprietarii construcțiilor cu o suprafață desfășurată de peste 100 de metri pătrați.

Anul trecut, pentru perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, veniturile din încasarea taxei de salubritate au fost în sumă de 2.138.386 de lei. Autoritățile locale arată că, raportat la încasările din anul 2018, pierderile calculate au fost de 1.383.687 de lei.

Începând din acest an, la Petroșani a crescut și taxa de salubrizare.  Modificările vin ca urmare a intrării în vigoare a noului contract de gestionare a deșeurilor.

Începând cu anul 2019, taxa de salubrizare este în cuantum de 10 lei / lună / membru de familie pentru persoane fizice și 10 lei / lună / salariat pentru persoane juridice. Scadența pentru taxa de salubrizare, atât pentru persoane fizice cât și pentru persoane juridice este lunară. Majorările de întârziere se vor calcula începând cu data de întâi a lunii următoare și vor fi în cuantum de 1 % / lună.

 

 

Articolul precedentDramele sociale, mai presus de prevederile consiliului local
Articolul următorJoburi pentru studenți la un click distanță