O casă donată de o familie din Brad a fost transformată, de Episcopia Devei și Hunedoarei, într-un centru social, în cadrul căruia copiii primesc o masă caldă în fiecare zi, își pot face temele, dar pot participa și la diferite activități educative.

Casa „Cristian” din Brad, așa cum se numește centrul, a fost inaugurată de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Centrul social a fost amenajat într-o casă donată de către familia Olimpiu și Doina Jula. Clădirea a fost renovată, amenajată și dotată cu toate cele necesare prin grija preoților din zonă și cu sprijinul și donațiile credincioșilor. În cadrul centrului, au loc activități de tip „after school”. Elevii primesc o masă caldă pe zi, își pregătesc temele și iau parte la diferite activități, îndrumați de cadre didactice. De asemenea, există o sală de recuperare medicală, dotată cu aparatură specifică, unde activitatea are loc sub supravegherea unor cadre medicale. Atât cadrele didactice, cât și cele medicale, își desfășoară activitatea în regim de voluntariat. “Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a răsplătit familia Jula prin acordarea diplomei și medaliei aniversare la zece ani de la întemeierea Episcopiei Devei și Hunedoarei, iar preoții Alexandru Letea și Ioan Jorza au primit gramate de mulțumire”, au transmis reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Articolul precedentBursa locurilor de muncă pentru absolvenți: 145 de slujbe oferite, 19 angajări pe loc
Articolul următorCercetătorii de la INSEMEX, prezenți la „Zilele Academiei de Științe Tehnice din România”