Contractul de finanțare care vizează reabilitarea şi modernizarea Casei de Cultură „Alexandru Grozuţă” din Orăştie şi transformarea acesteia în Centru Cultural Multifuncţional, a fost semnat. Consiliul Județean (CJ) Hunedoara este partener în proiect.

Proiectul a fost depus de municipalitatea din Orăştie în cadrul Programului Operațional Regional (POR), şi cuprinde două componente: în primul rând, reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură “Alexandru Grozuță” și transformarea acesteia în centru cultural multifunctional, iar în al doilea, reabilitarea și modernizarea străzii Dacilor din oraşul Paliei.

Pe lângă lucrările de reabilitare structurală, funcţională şi tehnică, se doreşte şi dotarea Casei de Cultură cu echipamente şi mobilier specific. Pe strada Dacilor, lucrările de infrastructură vor cuprinde pavaje la carosabil și trotuare, amenajare zone verzi, amenajare de spaţii de odihnă cu mobilier urban, refacerea vegetaţiei îmbătrânite.

„Activitățile propuse prin proiect sunt complementare, împreună contribuind la îmbunătățirea calității vieții populației din municipiul Orăștie. Implementarea proiectului va aduce beneficii întregii comunități prin desfășurarea de activități într-un mediu propice ce va crește coeziunea socială, coroborat cu modernizarea străzii Dacilor, ce va facilita mobilitatea locuitorilor orașului, dar și a turiștilor interesați de centrul istoric”, spun reprezentanţii administraţiei publice locale.

Proiectul are o valoare estimativă de 26,2 milioane de lei, cu TVA inclus, şi a fost depus în parteneriat cu CJ Hunedoara.

Articolul precedentSusțin protestul. Sindicaliștii de la „Solidaritatea” Hunedoara, de partea salariaților de la Complexul Energetic Oltenia
Articolul următorProiectul care vizează modernizarea albiei râului Cerna, în faza de precontractare la ADR Vest