Cantina din Orăștie a intrat, de ceva timp, într-un amplu proces de modernizare, iar acum autoritățile locale achiziționează dotările necesare pentru edificiu. 284.996 de lei fără TVA alocă municipalitatea de la Orăștie pentru furnizarea de bunuri și dotări pentru obiectivul de investiții ,,Reabilitare, modernizare și dotare cantina socială, strada Gheorghe Lazăr din municipiul Orăștie”.

Contractul prevede furnizarea de mobilier pentru sala de mese în valoare de circa 53.390 lei și de mobilier specific pentru bucătărie. În dreptul acestui lot se alocă suma de 231.606 lei. Ofertele pot fi depuse până în data de 6 decembrie.

Înființarea unei cantine sociale unde se va servi o masă caldă atât pentru copii cât și pentru persoanele defavorizate are rolul de a asigura pregătirea și distribuirea de hrană către persoane aflate în situații de risc social, dependență materială sau medicală. Clădirea se află în zona de protecție a clădirii monument inclusă în Lista monumentelor istorice din România. Durata prezentului contract este de 12 luni, adică de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor de către autoritatea contractantă până la încheierea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.