După Hunedoara, și la Deva va avea loc o campanie de colectare a deșeurilor electronice, electrice și electrocasnice (DEEE). Locuitorii au ocazia să se scape de aparatele vechi sau stricate de prin case, la sfârșitul acestei săptămâni.

O acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice va avea loc, în municipiul Deva, pe 12-13 octombrie 2018. Organizatorii campaniei, Primăria Deva și Serviciul Local de Colectare Hunedoara, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec. Astfel, vineri și sâmbătă, 12-13 octombrie, cetățenii din Deva au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le direct la reciclare!

Iată cum va decurge programul acțiunii de colectare: cetățenii pot să ducă deșeuri electrice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv, la unul dintre punctele de colectare provizorii care vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:

– în parcarea din spatele Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean” – în zilele de 12 si 13 octombrie, interval orar 09:00-17:00;

– Strada Mărăști, lângă Sala Sporturilor – în ziua de sâmbătă, 13 octombrie, interval orar 09:00-17:00;

– Strada Mihai Eminescu, zona ,,Maxxa Shopping Center” – în ziua de sâmbătă, 13 octombrie, interval orar 09.00-17.00.

Pentru deșeurile electrice predate, cetățenii pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe 15 octombrie 2018, la Primăria Deva, începând cu ora 12.00. Premiile sunt: două fiare de călcat, două cafetiere și două mixere.

Serviciul Local de Colectare Hunedoara, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică.

Articolul precedentStraja se pregătește pentru o nouă competiție
Articolul următorPersonajele lui Marin Preda se întorc pe marele ecran. Proiecții speciale „Moromeții 2” la Petroșani