Acţiune pentru eliminarea ambroziei, desfăşurată şi la nivelul judeţului Hunedoara. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara anunţă campania „SOS-Ambrozia”, ce va avea loc pe data de 28 septembrie.

„Ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional a ambroziei, precum şi a numeroaselor sesizări din partea cetăţenilor care fac alergie la această plantă, lucru confirmat şi de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienţi cu simptome de alergie la această plantă, conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, a propus ziua de 28 septembrie a.c., să fie declarată o zi a mişcării civice pentru mediu şi sănătate cu implicare naţională, când într-o singură zi, prin efort comun, curăţăm ţara de AMBROZIE”, arată reprezentanţii APM Hunedoara.

Campania va fi derulată la nivel naţional şi are drept scop prevenirea unui ,,dezastru” pentru mediu şi sănătatea populaţiei, prin răspândirea polenului până la sfârşitul lunii octombrie, cât şi reducerea rezervei de seminţe pentru următorii ani.

„Adresăm un apel către UAT-urile de pe raza judeţului Hunedoara, administratorilor drumurilor judeţene, precum si structurilor judeţene ale CNAIR şi CFR să se implice în desfăşurarea următoarelor acţiuni: cosirea ambroziei pe domeniile publice şi de-a lungul infrastructurii de transport, mobilizarea comunităţilor pentru desfăşurarea de acţiuni de cosire pe domeniile private (în curţi şi grădini), să identifice puncte de predare cu posibilitatea de cântărire a materialului vegetal, colectat în saci. În funcţie de rezultatele obţinute şi raportate la APM Hunedoara privind cantitatea colectată şi suprafaţa curăţată, APM Hunedoara va premia împreună cu Instituţia Prefectului Judeţul Hunedoara, cele mai bune rezultate obţinute de participanţii la campanie”, au transmis reprezentanţii APM Hunedoara.

Articolul precedentSitul arheologic Micia de la Mintia, pus în valoare de un festival de reconstituire istorică
Articolul următorFOTO| „Săptămâna Europeană a Mobilității”. Distracţie şi mişcare, în paşi de zumba, la Hunedoara