Zeci de angajatori și sute de persoane au participat la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată vineri în municipiul Petroșani de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara.

Reprezentanții AJOFM spun că la nicio bursă a locurilor de muncă organizată până acum în Valea Jiului nu au fost prezenți așa de mulți angajatori. Acțiunea a avut ca scop familiarizarea tinerilor cu piața muncii, dar și includerea în câmpul muncii a cât mai multor tineri. De aceea, la eveniment au participat și elevi din ani teminali, sau studenți.  Hunedoara este un județ cu 5600 de șomeri înregistrați, conform gazetadedimineata.ro

”Ne dorim ca elevii din clasa a XII-a să aibă un prim contact cu angajatorii. Avem pe mese tehnici de căutare a unui loc de muncă, cum să completezi un CV, partea de dezvoltare profesională, de consiliere, cum să participi la un interviu, ce-ți dorești, ce ceri de la un interviu. Toate lucrurile astea trebuie să le știe din școală. Nu toți termină clasa a XII-a și ajung la facultate. Unii își doresc să intre pe piața forței de muncă”, spune  Georgeta Tomuță, director AJOFM HD.

Conform sursei citate, anul trecut, din 1200 de absolvenți, puțin peste 50 la sută au fost încadrați în muncă. AJOFM Hunedoara organizează și cursuri de formare profesională, mai ales că învățământul nu scoate specializările necesare pe piața muncii.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentS-a semnat contractul pentru realizarea tronsonului de autostradă dintre Margina şi Holdea
Articolul următorLa Deva se preiau cererile pentru ajutorul de încălzire a locuinței