Bisericile sunt în atenția pompierilor hunedoreni în această perioadă. Este interzisă folosirea covoarelor și a mochetelor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara îndeamnă toţi credincioşii să respecte regulile de prevenire şi stingere a incendiilor specifice după cum urmează:

– Accesul credincioşilor în incinta lăcaşului de cult se permite în limita capacităţii bisericii, în scopul evitării producerii de accidente.

– Uşile de acces/evacuare se menţin în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber.

– Parcarea autoturismelor particulare ale persoanelor care participă la slujbele religioase cu public mare ori a autocarelor şi microbuzelor se face astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale serviciilor profesioniste ori voluntare pentru situaţii de urgenţă în situaţia producerii unui eventual incendiu.

– Se asigură amenajarea unor locuri speciale pentru depunerea lumânărilor aprinse, în timpul slujbelor religioase în exteriorul lăcaşului de cult şi la distanţe de siguranţă faţă de construcţii, vegetaţie, arbori etc., de preferinţă în tăvi metalice cu nisip; se supraveghează pe toată durata menţinerii aprinse a acestora.

– Pe timpul desfăşurării slujbelor religioase cu public numeros se evacuează, din interiorul lăcaşului de cult, covoarele, mochetele, scaunele şi băncile nefixate ferm de pardoseală.

Articolul precedentObicei unic în țară se păstrează de secole în Valea Jiului
Articolul următorUPU Deva va fi modernizată. Contractul de finanțare a fost semnat