Potrivit Raportului privind activitatea Poliției Locale Deva, totalul sancțiunilor aplicate în anul 2018 a fost de 4.118. Oamenii legii au dat 2.753 de avertismente și 1.365 de amenzi. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 258.040 de lei.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate, pe parcursul anului trecut, de Serviciul de Ordine și Liniște Publică, Paza Bunurilor, care a dat, în 2018, 761 de amenzi în valoare de 138.115 lei și 931 de averstismente (în total 1.692 de sancțiuni). Pe acest domeniu, polițiștii locali au intervenit și au luat măsuri în: aplanarea unor scandaluri apărute în locuri publice, comercializarea de produse pe domeniul public, comercianților care nu au putut justifica proveniența acestora, au sancționat pe cei care au tulburat ordinea și liniștea publică, care au depozitat deșeuri în alte locuri decât cele amenajate special în acest scop sau care au avut cartea de identitate sau buletinul de identitate expirat. De asemenea, polițiștii au asigurat paza și ordinea cu ocazia manifestărilor publice culturale, artistice, sportive etc., au luat măsuri de protecție a angajaților Direcției de Asistență Socială Deva cu ocazia desfășurării unor anchete sociale și au prins infractori pe care i-au predat Poliției Române.

Polițiștii de la Serviciul Circulație pe Drumurile Publice au împărţit, anul trecut, 1.957 de sancțiuni, dintre care 1.634 au fost avertimente și 323 de amenzi, în valoare de 61.025 lei. Aceştia s-au sesizat în încălcarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, circulația/staționarea vehiculelor, ocuparea abuzivă a locurilor de parcare închiriate/rezervate, a autovehiculelor abandonate sau fără stăpân, ridicate de pe domeniul public la somația Poliției Locale (37 de cazuri). De asemenea, oamenii legii au intervenit și în fluidizarea și monitorizarea traficului în zonele școlilor sau în alte zone unde a fost necesar.

Serviciul Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială a dat 188 de avertismente și 281 de amenzi care s-au ridicat la suma de 15.700 lei (în total 469 de sancțiuni).

Aproape 2.500 de sesizări

La Serviciul Monitorizare Video și Trafic au fost înregistrate, în anul 2018, 2.461 de sesizări, din care 27 au fost venite prin apelul unic de urgență 112. Angajații serviciului au verificat în baza națională de date 1.780 de persoane și autovehicule. De asemenea, cu ajutorul camerelor de supraveghere au fost surprinse cinci infracțiuni flagrante. Polițiștii locali au participat împreună cu colegii lor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara și cu cei din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara la căutarea unui număr de trei persoane date dispărute.

 

 

Articolul precedentClădirile de importanță istorică se prăbușesc din cauza vremii și a vremurilor
Articolul următorMeteorologii au prelungit Codul galben de vreme rea