Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva organizează, și în acest an, o nouă ediție a manifestării „Trofeul micului cititor”. Evenimentul, menit să-i apropie pe micii cititori de carte, de autori, va avea loc pe 24 mai, începând cu ora 18:00, în curtea instituţiei culturale.

Manifestarea este organizată, în fiecare an, în preajma „Zilei Internaționale a Copilului” . Concursul este un prilej pentru elevii din ciclul primar de a răsplăti editura, autorul, ilustratorul de carte care, în anul care a trecut, s-au dovedit a fi în topul aprecierilor lor.

„Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu Secția de Împrumut Carte pentru Copii a bibliotecii. Am avut, astfel, convingerea că, cu cât au frecventat mai asiduu biblioteca, cu atât au citit mai mult, iar acest lucru este demn de toată lauda și trebuie premiat, acești copii fiind câștigătorii Trofeului Micului Cititor, ediția 2019. Astfel vor fi decernate 10 premii care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai Bibliotecii”, declară organizatorii.

Copiii, dar și profesorii care le-au îndrumat pașii spre bibliotecă vor avea parte de multe surprize.

Articolul precedentAu reprezentat cu mândrie România și Hunedoara la „Mondialul” de robotică din SUA
Articolul următor1.400 de vizitatori a avut Castelul Corvinilor din Hunedoara, în prima zi de Paşte