Polițiștii l-au reținut pe bărbatul, în vârstă de 44 de ani, împreună cu care se afla fetița de șapte ani, din Petroșani, dispărută timp de o săptămână și găsită abia în cursul nopții trecute.

„Astăzi, începând cu ora 15:30, bărbatul care a plecat cu fetița din Petroșani a fost reținut pentru 24 de ore pentru lipsire de libertate în mod ilegal”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Bărbatul le-ar fi povestit oamenilor legii că a avut grijă de fetiță și că micuța îi spunea chiar „tată”.

Pe de altă parte, copila a fost dusă, astăzi, de la spital (unde s-a constatat că este în regulă din punct de vedere medical), la sediul Poliției Petroșani, ea fiind audiată în prezența mamei sale, a unui avocat din oficiu și a reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara, instituție care abia acum a demarat o anchetă, cu toate că, se pare că, se cunoștea dinainte situația în care trăiește copila și cei doi frățiori ai săi gemeni, în vârstă de 4 ani.

Atât în cazul micuței Delia, cât și a fraților ei s-a constatat că se impune stabilirea unei măsuri de protecție -plasament. Copiii urmează să fie duși, cel mai probabil, în cursul acestei zilei, într-un centru de primire în regim de urgență.

Articolul precedentPoliția Locală din Deva a adus la bugetul local aproape 22.000 de lei
Articolul următorO clădire a cărei construcție a început în anul 1991 ar putea fi preluată de Universitatea din Petroșani