Primăria Deva va plăti, la începutul săptămânii viitoare, bursele de ajutor social. Reprezentanţii administraţiei publice locale au anunţat astăzi, că banii vor fi viraţi, luni, 17 decembrie, în contul celor nouă unități de învățământ preuniversitar de stat aflate în subordinea Consiliului Local (CL) Deva.

În total, este vorba despre o sumă de 92.040 de lei, reprezentând cele 514 burse de ajutor social acordate elevilor care frecventează cursurile de zi, pentru lunile septembrie, octombrie și noiembrie 2018, potrivit unei hotărâri de CL. Fondurile necesare burselor de ajutor social sunt asigurate din bugetul general al municipiului Deva.

Potrivit Ordinului nr. 5576/2011, actualizat, bursele de ajutor social se acordă inclusiv pe perioada vacanțelor, următoarelor categorii de elevi: orfani de ambii părinți sau bolvani cronic; elevi din mediul rural care sunt școlarizați în altă localitate pentru că nu au posibilitatea să studieze în localitatea de domiciliu și elevii ale căror familii nu realizează venituri lunare, pe membru de familie, mai mari de 50% din salariul minim net pe economie și nu dețin terenuri agricole cu o suprafață mai mare de 20.000 de metri pătrați (în zonele colinare și de șes) sau 40.000 de metri pătrați (în zonele montane).

Articolul precedentLiberalii hunedoreni se pregătesc pentru alegerile din 2020
Articolul următorAmenzi de aproape 40.000 de lei, aplicate de poliţiştii locali din Hunedoara