Veste bună pentru elevii de la şcolile din municipiul Deva. Reprezentanţii administraţiei publice locale au anunţat că, luni, 25 februarie, în contul celor nouă unități de învățământ preuniversitar de stat, aflate în subordinea Consiliului Local, va fi virată suma de 376.400 de lei. Aceasta reprezintă 1.114 burse de merit și performanță, acordate elevilor.

Bursele se acordă elevilor care frecventează cursurile de zi și care au obținut media generală 9,50 și nota 10 la purtare pe anul școlar în curs, precum și elevilor cu diplome la olimpiadele școlare județene și naționale. Criteriile specifice de acordare a burselor se stabilesc anual, în cadrul consiliilor de administrație ale unităților de învățământ. Valoarea bursei de merit este de 80 lei/lună, iar a bursei de performanță de 90 lei/lună.

Bursele sunt aferente semestrului I al anului școlar 2018-2019 (lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie 2018 și ianuarie 2019). Fondurile necesare burselor de merit și performanță sunt asigurate din bugetul general al municipiului Deva, fiind aprobate prin hotărâre de CL.

Articolul precedentPieton lovit de mașină la Vălișoara
Articolul următorDrepturile angajaților CEH vor fi reevaluate