Poliţiştii hunedoreni au efectuat şase percheziţii, la capătul cărora au prins şi reţinut patru tineri asupra cărora planează suspiciunea că ar fi spart mai multe firme din municipiul Hunedoara.

Oamenii legii au descins la locuinţele indivizilor, bănuiţi de comiterea mai multor furturi şi tentative de furt. „În urma activităților investigative, de la locuinţele celor vizaţi de anchetă – patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani – au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă (obiecte folosite la comiterea infracţiunilor de furt). Poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor, că cei patru, în perioada noiembrie-decembrie 2018, au comis 10 infracţiuni de furt calificat și trei tentative de furt din societăți comerciale situate pe raza municipiului Hunedoara. Probatoriul a stabilit că tinerii, toți din municipiul Hunedoara, acționau pe timpul nopții, intrând prin efracție (forțarea ușilor de acces) în incinta unor societăți comerciale (de regulă magazine tip minimarket), de unde sustrăgeau produse alcoolice, țigări și diferite sume de bani găsite în casierie. Prejudiciul cauzat ca urmare a comiterii infracţiunilor de furt calificat depăşeşte 6.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.

Anchetatorii spun că, cei patru acționau, având fețele acoperite și purtând mănuși, într-un timp foarte scurt, şi sustrăgeau bunuri ușor vandabile, după care părăseau incinta magazinelor înainte de sosirea la fața locului a agenților de pază alarmați ori a polițiștilor.

Față de cei patru hunedoreni, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, aceştia urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale. Totodată, poliţiştii vor continua cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor patru hunedoreni.

Articolul precedentMoș Crăciun vine la cinematograful din Petroșani
Articolul următorFOTO| Pietonala de la Hunedoara prinde, din ce în ce mai mult, contur