Cunoscutul sportiv din Valea Jiului, Avram Iancu, s-a retras din cursa de alergare de 620 de kilometri spre Constanţa. După trei zile de alergat prin frig şi ploaie, hunedoreanul a decis să se oprească. El spune că a luat această hotărâre având nevoie de o perioadă să se liniştească, urmând ca, după aceea, să se dedice total ultramaratonului de la Polul Nord, „Arctic 6633”.

Sportivul hunedorean a plecat la începutul săptămânii, marţi, de la Petroşani, spre Constanţa. El a alergat timp de trei zile, reuşind să parcurgă o distanţă de aproape 180 de kilometri, însă, s-a oprit când a ajuns la râul Olt.  Am înotat în multe ape, dar peste aceasta nu pot să o mai trec! Îmi este imposibil să susțin un efort fizic, de maximă uzură, în condițiile în care gândurile mele nu sunt aici! Simt că trebuie să mă retrag ca un elastic, pentru ca apoi, în pace și liniște, să mă întind până la Oceanul Arctic. Vă mulțumesc pentru susținere!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Avram Iancu.

Reamintim că, Avram Iancu a devenit celebru în toată lumea după ce, în vara lui 2016, a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, și un an mai târziu, în 2017, întregul curs al Dunării, fără costum de neopreon, ci doar în slip și cu cască pe cap. În 2018, hunedoreanul a realizat o nouă premieră mondială. El a parcurs pe Marea Neagră traseul de 680 de kilometri dintre Sulina şi Istanbul.

Tot anul trecut, sportivul din Petroşani a participat şi la maratonul „Arctic Ultra 6633”, însă atunci a fost nevoit să se retragă din cursă din cauza unei accidentări pe care a suferit-o la picior. El este decis să îşi ia revanşa la ediţia din acest an a concursului. Competiţia este una dintre cele mai dure de pe planetă şi se desfăşoară prin ţinuturile de gheaţă ale Canadei, în apropierea Cercului Polar.

Articolul precedentCratere în asfalt în jurul gurilor de canal
Articolul următorAu început lucrările la noul sediu al Poliţiei Locale Hunedoara