Cele două incendii de pădure, izbucnite în nordul și sudul județului Hunedoara, au fost stinse. Zeci de pompieri din Brad, Deva şi Orăştie şi lucrători silvici au muncit, timp de o săptămână, pentru stoparea propagării focului.

 

“În nord, în zona Buceş, incendiul s-a dezvoltat pe 30 de hectare de litieră din rezervaţia naturală Muntele Vulcan. Pompierii şi lucrătorii silvici au desfăşurat dispozitive de stingere variate de la înăbuşire la curăţarea solului de vegetaţie inflamabilă şi „foc contra foc” pentru realizarea unor cordoane de izolare a arderii. Din cauza lipsei surselor de apă acolo unde incendiile persistau pompierii au cărat în munte saci stingători cu apă. Intervenţia a fost marcată de terenul foarte accidentat, vegetaţia uscată abundentă şi vântul schimbător”, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

În sud, în zona Valea Rea, de pe raza localității Petros, pompierii, voluntarii şi lucrătorii silvici au reuşit să limiteze arderea la aproximativ 15 hectare de litieră de pădure de foioase şi conifere.

Operațiunile de stingere a incendiilor din nordul şi sudul judeţului Hunedoara s-au încheiat – video

Publicată de ISU Hunedoara pe Luni, 28 octombrie 2019

La sfârșitul săptămânii care tocmai s-a încheiat, pompieri din Detaşamentele Petroşani, Orăştie şi Deva au intervenit pentru stingerea altor trei incendii de litieră produse în pădurile din localităţile Aninoasa, Federi şi Băniţa. Arderile s-au dezvoltat pe o suprafaţă totală de aproximativ 25 de hectare. “Arderile, ce au distrus zeci de hectare de pădure, au fost generate de folosirea unei metode primitive ce nu are nimic comun cu protejarea mediului sau fertilizarea solului: focul deschis în spaţii deschise”, a adăugat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Articolul precedentO tânără din Oradea a plecat acasă cu trofeul „Stelele Cetăţii” 2019 Deva
Articolul următorAu fost reluate lucrările de modernizare a DJ 687 Hunedoara-Călan