După ce vineri, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, astăzi, au fost reluate lucrările în cadrul proiectului de modernizare a DJ 687, Sântuhalm – Hunedoara – Călan (km 13+050 – km 22+791). Primele utilaje ale constructorului au fost deja mobilizate în teren, iar drumarii au început lucrul.

“Contractul de proiectare și execuție lucrări a fost încheiat în data de 02 octombrie 2018, având ca obiect elaborarea Proiectului tehnic, detalii de execuție, DTAC, asistență tehnică pe perioada execuției, verificare tehnică a proiectului și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție. Documentația tehnică pentru emiterea autorizației de construire care modifică autorizația de construire nr. 48/10.04.2019, precum și proiectul tehnic revizuit (ca urmare a modificării limitelor de proprietate și a încadrării lucrărilor în aceste limite), au fost predate de Asocierea SC Proactiv – SC Drupo SRL- SC Sercotrans SRL la data de 21 octombrie 2019. Astfel, a fost emisă autorizația de construire nr. 185/23.10.2019”, au explicat reprezentanții CJ Hunedoara.

Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără conectarea DJ 687 la rețeaua drumurilor naționale (prin DN 66) și la rețeaua TEN (E 68 Axa rutieră 7 – Coridorul Pan European IV prin E 79), precum și dezvoltarea economică a regiunii prin facilitarea accesului în zona centrală a județului Hunedoara, adică prin creșterea mobilității populației, a bunurilor și serviciilor.

Valoarea totală a proiectului este de 36.392.043,73 lei, acesta fiind cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Termenul de execuție a lucrărilor este de 23 de luni de la semnarea contractului.

 

Articolul precedentAu reuşit să câştige lupta cu focul! Pompierii au stins cele două incendii izbucnite în nordul și sudul județului Hunedoara
Articolul următorPolițiștii au descins în târgurile și piețele din județ. Sute de pachete de țigări de contrabandă, haine și cosmetice contrafăcute, confiscate