Vremea se menține închisă, cu ploi și intensificări ale vântului, spun meteorologii care au emis și o atenționare valabilă începând de astăzi, 30 aprilie, și până mâine, pe 1 mai.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp. „Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice și centrale, iar în a doua parte a zilei de marți (30 aprilie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, Moldova și Dobrogea. În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h”, informează ANM.

În vigoare intră astăzi, la ora 15:00, și o avertizare de tip Cod galben, valabilă până miercuri (1 mai), la ora 10:00, pentru mai multe județe ale țării. Vizată este și zona de nord a județului Hunedoara.

Articolul precedentDevenii sunt invitați la o poftă de râs cu Nicu Bendea
Articolul următorAvertizare și de la hidrologi. Cod galben de inundații pentru mai multe râuri, printre care Mureș și Crișul Alb